Sammanbitet skrik

DN gör det igen. På första sportsidan har man en bild av Anders Svensson, som gjorde hattrick för Elfsborg mot IFK Göteborg. Riktigt bra gjort av Anders, som på bilden utstrålar energi, vilja och målmedvetenhet. En bra bild, men bildtexten! "Anders Svensson skriker ut sin glädje". Jaha, och hur gör man det med hårt sammanbitna käkar? Hur långt hördes glädjeskriket? Jag tvivlar på att ens Anders själv hörde det.

Halmstadsmatchen börjar sätta sig. Förvirringen och tveksamheten i andra halvlek var förhoppningsvis bara tillfällig. Men oförmågan att skapa chanser oroar en del. Fortfarande är det bara 3 poäng upp till täten och är avståndet inte större efter en 10-11 omgångar tror jag att vi kommer att vara med i slutstriden. Fast inga fler skador nu.
Det har varit en babyboom i AIK:s spelartrupp det senaste året. Nu följer kanske ett par lugna år, sånär som på Dulee, som snart blir pappa igen.
Gabi Özkan och Khari Stephenson är förhoppningsvis snart tillbaka även i spel. Det känns som om vi behöver alternativ just nu.

Vädret är bra idag, soligt och skönt. Kanske alltför tidigt att låsa in de varmare plaggen ännu. Man kan aldrig lita på vädret, särskilt som vi gör vad vi kan för att förändra det.

I kväll blir det en tripp till Hjorthagen. Juniorderby mot Djurgården. Undrar vilket lag vi mönstrar? Risken är att flera av de bästa får vila med tanke på cupmatchen mot Norrköping i morgon. Vi får se. Hjorthagen är annars alltid värd ett besök! Stockholms skönaste idrottsanläggning?
Ska förresten se matchen tillsammans med en DIF-are. Någon av oss borde vara nöjda efteråt.


Solens klara sken
glittrar mot trädens lövverk
och tänder hoppet

Bappe

Glädje, bekymmer och diverse smått och gott

BP på Stadion. Det ger inga positiva vibbar. OK, vi vinner (förstås?), men det kostar. För två år sen 3 poäng och Pärtan Karlsson borta hela säsongen p gr a arnbrott. Nu 3 poäng och Miran Burgic borta resten av säsongen. Aldrig mera Stadion! I alla fall inte mot BP. Grimsta - here we come. Om nu BP klarar sig kvar, vilket jag ju tippat!

Vädret svänger. Den första halvleken i lördags blev halvfrusen och småruggig. Sen, i den andra, kom solen och plötsligt var det skönt och behagligt. Det svänger snabbt.

Inte bara vädret svänger. Djurgården förlorar mot GAIS! Men så har det sett ut så här långt i serien. Inget lag verkar helt stabilt, överraskningarna duggar tätt.

Mitten av maj och mitt tillfälliga gästspel på gamla jobbet blir längre och längre. Jag kanske borde gå med i PRO eller något.....?
Nej. Det känns ändå helt OK, men det kräver mer planering för det jag gör och vill göra för övrigt. Gammal man gör så gott han kan....

Om drygt två veckor blir det en försommarhelg i Köpenhamn. Skulle kanske värma upp med en Gammeldansk och lite Aalborgs jubileum. Har danskarna något bra mörkt öl? Spelar ingen roll, ölutbudet brukar vara bra ändå. Smörrebröd ser jag fram emot - och wienerbröden.

Det har varit dåligt med vän- och släktkontakter en tid. Tiden räcker på något sätt inte till. Det ska bli bättre..... Fast ännu är det mer en förhoppning och viljedeklaration än ett löfte. Bara så ni vet, barn, barnbarn, Karin & Lasse, Madde & Nicke m fl. Ja, Puck också....

Annars blir det bättre och bättre med ökat ljus och värme. Humöret stiger proportionellt medl dagsljusets ökning.

Såg "Sin city" häromdagen. Serietidning på film. Inte mycket till story men en härlig och fascinerande grafisk iscensättning. Dessutom med en (osannolikt brutal) humor och färgsättning, som var svår att inte njuta av. Trodde nog innan att jag skulle tröttna efter en 10-15 minuter. Så blev det nu inte.

Sin Haiku
Livets mörka drag
trivs ej i ljusa färger
eller i svartvitt

Bappe

Härligt DN - mera humor!

DN får en att le stort, när tidningen läggs på frukostbordet. En bild tar upp 1/3 av sidan, föreställande ett par ömt omslingrade på en soffa eller säng. Rubriken  i texten ovanför säger "Bäddat för Björklund som ny fp-ledare".
Björklund? Hur har han kunnat bli så åldrad och sliten efter drygt ett halvårs ministrande?
Så glider blicken ner på nästa rubrik:: "Svenskarna ger sin bild av kärleken". Och då klarnar det. Synd på en så fyndig bildsättning! Fast inte kan det ha varit en ren slump. Mera sånt, DN!
Sporten vill inte vara sämre, men men lyckas inte på långt när lika bra. Under rubriken "DIF:s inhoppare räddade en poäng" återfinner man också matchresultatet "Elfsborg-Hammarby 2-2"! Bra försök men inte av förstasidans klass.
Vad bjuder DN personalen på under söndagskvällar/-nätter?
Fast snart nog är vi väl tillbaka i den vanliga DN-tristessen.

Tro ej allt du ser
i tidningens nyhetsspalt
ofta blev det fel

Ikväll ska Sjusovaren och jag på avskedsföreställningen av Fris Pros Vysotskij-uppsättning. Och jag lovar - Sjusovaren kommer inte att somna!

Bappe

Sol, kyla och en fantstisk föreställning

Ännu en långhelg är över. Med sol, tidvis, med kalla vindar, med en avskedsfest med trevliga och tyvärr flyttande grannar och med en knapp men dock seger i svenska cupen i fotboll.

Det bästa med helgen var i alla fall Fria Pros:s Vysotskijföreställning på Scalateatern! Vysotskij har varit en favorit i ett antal år, trots att jag inte förstår vad han sjunger, men känslorna hörs, rör och berör. Ibland t o m förför!
Som sagt, en fantastisk föreställning och en makalöst entusiastisk publik. Precis som med Brel tidigare i år, ska jag se den igen, den här gången med Sjusovaren. Är helt övertygad om att han kommer att uppskatta den!

AIK Innebandy rivstartar Silly season med förvärven av Ulf Hallstensson och Fredrik Djurling.
Ulf har jag pratat med några gånger under hans tid som landslagscoach. En öppen, trevlig´, småfinurlig och kunnig man. Välkommen Ulf! Och, naturligtvis, du också Fredrik.

Värmen är långsamt på väg tillbaka. Den här gången får den gärna stanna! Om en månad möter jag, Sjusovaren och hans kompis Rasmus sommaren(?) i Köpenhamn.

Vindarna blåser
växterna följer smidigt
vindarna vänder
(En Vysotskij-inspirerad haiku!)

Bappe