Vintertid - välkommen

Nu är klockan äntligen åtta klockan åtta på morgonen och inte sju! Skönt känns det. Så dags är kroppen känslig och svårlurad.

Den gångna veckan var bra. Tre sporter, tre matcher, tre segrar. Innebandy, fotboll och handboll. Ja, egentligen fyra matcher men innebandymatchen mot Dalen i Umeå fick man följa via text-TV. Vissa veckor är bättre än andra.

Den här veckan jobbar jag mån- tom onsdag och ser fram emot den allsvenska upplösningen. Och - nej, jag är inte nervös. Hur det än går är det över förväntan i den allsvenska comebacken. Jag trodde att vi skulle komma att vara med i slutstriden - om två år.
Nu blir det en förlängd fotbollssäsong genom Royal League plus klirr i klubbkassan!

Vintern lurar runt hörnet. Så känns det i alla fall. Minusgraderna har gjort säsongsdebut. Inte välkomna, men väntade.

Jag återkommer till den gångna veckan!

Bappe

Hostigt, hackigt och tungt.

Höstfökylningen vägrar att ge sig. Tvärtom verkar den samla ihop sig till ett bytt anfall. Den enda positiva skillnadem är att jag har sovit bättre de senaste nätterna. Mörkt är det även ute. Nätterna blir allt längre och regnmolnen ökar mörkret ytterligare.
Det har inte blivit något besök vare sig på Karlberg eller i Solnahallen. Inte mycket att göra åt. Annars hade det varit roligt att se provspelande Gerndt. Det får räcka nu, jag ska ta det lugnt nu.

Bappe

Fotboll, innebandy och höst

Visst kändes det snöpligt när Fredrik Björcks långa inkast nicktouchades över Daniel Örlund och in i mål. Med bara sekunder kvar kvitterade Helsingborg. Tungt
Lite tidigare på eftermiddagen hade AIK programenligt slagit Falun i innebandy. Fast först i sudden death! Falun gjorde sina tre mål under ordinarie tid i numerärt överläge. Vi gjorde inget mål med en mer på banan! Överraskande och oroväckande.
Den djävla förkylningen vill inte släppa greppet. Jag hostar och snorar och blir snabbt trött. Det räcker nu!

Det roligaste i fotboen var att se Gabi Özkan och Pierre Bengtsson (20 resp 18 år gamla) tillsammans på mittfältet under sista kvarten med Wilton Figueiredo som stabilisator mellan sig. Där kom ett sus från framtiden. Och den ser lovande ut.
Det borde inte vara i år vi tar fotbollsguld, men chansen finns fortfarande. Det är väl först nästa år vi borde vara med och konkurrera. Visst är det kul, men fotbolsmässigt gär det att göra en del, även om tränartrojkan nått förbluffande långt redan,

Höstdagen är vacker utanför, solig och klar. Jag har bara upplevt den från balkongen och mer blir det inte i dag.

Jonathan skrev, i min frånvaro, matchreportaget på www.aik.se och gjorde det bra, mycket bra. Men det visste jag att det skulle bli. Han kanske ska fortsätta att ta referaten, så kan jag skriva annat runt matchen.

Fast just nu vill jag egentligen bara bli av med hosta, snuva och trötthet!

Harebra
Bappe

Hösten är här och...

...  med den fotbollsallsvenskans upplösning och startomgångar i handboll och innebandy.
Men det kommer även annat med hösten. När jag väl fått ordning på de flesta och största datorproblemen, drabbades jag av en plötslig och jobbig dunderförkylning. På nolltid var den här och på knappt två timmar var den en djävla plåga. Så om det inte sker ett välförtjänt under under natten (mycket "under", där) blir det inget Råsunda i morgon och knappast något Skytteholm på söndag. Tur i oturen är att AIK-Helsingbog sänds på TV, liksom Falun-AIK i innebandy. Fast det är inget försvar för förkylningen (ännu flera "för" där!)

Flytt, innebandy och datorproblem

Vi flyttar... ja bara internt! Tre rum ska byta funktioner med varandra och det blir rörigt medan det pågår. Ett av rummen har dessutom tapetserats om, så vardagsrummet har fått tjäna som magasin. Nu är det på väg att lösa sig.

AIK vann premiären borta mot Älvstranden med 7-0. MC (Mats Carlsson), som i en intervju jag gjorde sa att han siktade på att bli skyttekung i år, verkar mena allvar, han gjorde tre av målen i går! Det är mycket ovanligt att ett lag går mållöst från planen i innebandy. Det har bara skett två gånger under under de senaste säsongerna och bägge gångerna är det AIK som hållit nollan! Starkt jobbat.

För andra gången på kort tid har jag problem med den bärbara datorn. Något går fel och jag får installera Windows XP Pro för att komma åt hårddisken och få igång Home edition. Alternativet är att använda återställnings-CDn men då raderas allt. Nu har jag det mesta på den stationära datorn också, men något unikt  finns alltid osparat. Plus att man måste köra in alla program man använder igen! Inte kul.

Så mycket mer har inte hunnit hända.

Örgryte - AIK slut 0-0

Dulee så när framme efter flipperspel i straffområdet, men inget avslut.
AIK har tappat mycket av spelet, verkar stressade, blir otåliga.
86 min, bra inlägg av Tamandi, Mendes klipper till på bakvänd volley, Last räddar med möda. 86 min.
Dålig frispark av Wilton.
Fem minuters tillägg.
Ny AIK-hörna. Resultatlös.
Wilton får fin skottchans, men slår den klart över.
Stökigt och småfult på slutet.
Matchen slut. 0-0.

Örgryte AIK ef 75 minuter 0-0

ÖIS kommer mer med i spelet . Farligt efter en IK-hörna. Ailton kastar sig in mot Örlund på en höjdboll. Ögonbrynet (?) spricker. Örlund ut Niklas Berg in.
Ett rejält hack i ögonbrynets underkant! Efter en längre omplåstring kommer Örlund tillbaka. Niklas får vänta.
Publiksiffran är bara knappt 4000!

Örgryte AIK ef 60 minuter 0-0

Wilton in i stället för Miran Burgic.
Toivonen tar sig igenom efter 47 min, men avslutet blir lamt utanför.
Bra spel, fint inlägg Moa, men Mendes får inget tryck i nicken. 49 min.
Moa ut, Hulske in. Moa har jobbat kopiöst.

Örgryte - AIK i halvtid

Bra spel av AIK i första halvlek, men svårt att skapa d riktigt farliga chanserna. Tekniskt, sbatt och rörligt passningsspel över hela planbredden. Bäst så här långt: Tamandi, Moström, Özkan och Burgic. Daniel Örlund är mycket säker längst bak.

Örgryte AIK halvtid 0-0

Mendes jobbar fram en boll till Dulee, som inte får ritig träff, klart utanför, knappt 33 minuter.
34.20. Mendes får en stickare men når inte riktigt.. Mycket farligt. Ny chans efter en hörna, men det går inte riktigt.
Farlig ÖIS-frispark efter knappt 38, men Örlund klarar. Direkt efteråt får vi hörna, lite flipperspel, som ingen får riktig träff på. ÖIS slår undan.
Ny AIK-hörna ef 40 minuter. Inget resultat. Nirre Sandberg och Moa varsin varning.
Hyfsat skott å håll av Mendes, decimetern över ribban.
ra skott av Ailton, söm Örlund får sträcka ut för att tippa till hörna.


Örgryte AIK ef 30 minuter 0-0

AIK spelar bra. Örgryte får mest jaga. Satsar helt klart på kontringar. Farlig ÖIS-frispark efter knappt 17 minuter, som vi klarar.
Moa lyfter in en bra boll i straffområdet. Mendes når inte riktigt fram.
Gabi Özkan går på genombrott, fälls, frispark ef 20½ minut. Kanonskott av Moa i muren.
Blöt plan, bollen studsar minimalt.
ÖIS har inte mycket spel så här långt, de sliter och river, men inget spel.
Övertg i spel. Inga mål och inga klara chanser.

Örgryte AIK ef 15 minuter 0-0

Cirka 5000 åskådare. Pinsamt!
Fin chans efter drygt 1 inut på Moas rush, skott strax utanför.
Gabi Özkan spelar.
AIK får första hörnan efter knappt 10 minuter.
Viss AIK-dominans, men ingen riktig farlighet. Ny AIK-hörna efter 11½. Hörnorna lås mot Burgic.

ÖIS-AIK

Det verkar som en 3-5-2-uppställning, men vi har blivit luggade förut. Kanske går Moa och Tamadi ner och Nicklas Karlsson blir markerande def-mitt igen.
Wilton på bänken, Mendes och Burgic på topp.

Inför Örgryte - AIK

Snart är det dags för start. Med tanke på Hammarbymatchen borde det kännas oroligare än det faktiskt gör. ÖIS har inte precis övertygat i Allsvenskan i år. Allt talar för att de, som bäst, når en kvalplats i år.
Lite av en måstematch är det ju. Vi måste vinna för att inte tappa mark. Elfsborg bör också vinna i dag, hema mot Öster.
Laget? Ja, Kenny Pavey och Mats Rubarth är skadade och Markus Jonsson avstängd. Det troligaste är väl att Markus Karlsson går in som vänsterback och Tamandi flyttar til höger. Burgic eller Mendes på topp med Wilton? Svårt att gissa!