Råsta parks sporthall del 1

Efter handbollen blev det ett par timmars väntan i Råsta före innebandymatchen. Vädret inbjöd inte till några promenader, regn och rusk, så det blev rätt mycket hallvistelse. Sen bpörjade ju spelare och ledare droppa in i god tid, så ensamt blev det egentligen inte.
Inte heller den här texten har kommit upp på aik.se ännu, så här kommer den!

Triss i come-backen för Lorendahl 
Råsta Park lockade 183 åskådare till träningsmatchen mellan AIK och Västerås. Med tanke på hallens kapacitet var det nåstan tur att inte fler sökt sig dit! AIK kom med ordinarie manskap och körde matchen i bra tempo och härlig intensitet. Västerås, som missade ett möjligt avancemang i elitseriekvalet, var en bra värdemätare på var vi står. De ville och försökte vara med i matchen, men räckte inte riktigt till.
AIK hade ett klart större bolllinnehav i matchen, men Västerås stretade emot i alla perioderna.Segersiffrorna skrevs till 9-2 (3-1)(3-1)(3-0). 

Det återstår ungefär en månad till seriestarten och femmorna är egentligen inte slutligt spikade men i den här matchen hade vi följande formationer:
Niklas Jihde-Niclas Ånmark-Fredrik Djurling,
Conny Vesterlund-Mats Egnell-Mats Carlsson
och Patrik Edgren-Simon Mossnelid-Ron Sjöblom.
Danne Schmidt och Peter Fischerström bildade ett backpar, Koffe Kranberg och Henke Lorendahl det andra. Unge Sebastian Myrbäck fick också mycket speltid som femte back. Myran verkar dessutom, trots sina blott 18 år, stark och balanserad i kroppen. Ricard Norman var bara inne i numerärt underläge, han kommer att vara borta från början av oktober och tre månader framåt. Hampus Modigs och Linus Blomkvist var kvar på bänken. 

Det är svårt att så här tidigt dra för stora växlar av spel och resultat, men vi höll ett imponerande tempo under hela matchen och visade också upp prov på både fantasi och rörlighet. De olika formationerna tycktes också välkomponerade och med tanke på antalet nya/oprövade spelare fungerade laget närmast över förväntan. Inte minst de yngsta spelarna, Myrbäck, Ånmark och Sjöblom såg riktigt bra och spelglada ut. Det känns inte heller helt fel att 10 av 18 spelare är 80-talister. Att sedan de åtta 70-talisterna ofta visar att gammal är äldst, stör inte glädjen. 

Sjuttiotalisten Conny Vesterlund blev bäste målskytt med tre pytsar. Flest assist, 3 resp 2, stod två andra 70-talister för, nämligen Henrik Lorendahl resp Peter Fischerström. I övrigt spriddes såväl målskytte som assists på olika spelare Mål: Conny Vesterlund 3, Koffe Kranberg 1, Niklas Jihde1, Mats Egnell 1, Ron Sjöblom 1, Simon Mossnelid 1, Mats Carlsson 1.Assists: Henke Lorendahl 3, Peter Fischerström 2, Fredrik Djurling 1, Koffe Kranberg 1, Mats Carlsson 1 och Conny Vesterlund 1. 

Två utvisningar drabbades vi av. Att det var Koffe Kranberg som drabbades av bägge är kanske inte så överraskande. Men att den andra skulle komma bara 37 sekunder efter det han kommit in från den första är kanske rekordsnabbt? 

Danne Schmidt, som under senare delen av fjolåret blev påmind om att han ju kan skjuta, visade inte upp det den här söndagen, men det kommer säkert. Nykomlingarna Mats Egnell och Ron Sjöblom visade också prov på ett förnämligt och hängivet jobb bakåt i kritiska lägen. Målsättningen i år är förstås två guld. Med den här truppen har chanserna definitivt inte minskat!


Kanske är det mest glädjande att de unga och nya spelarna så självklart tycks ha hittat sina roller både på och bredvid planen.


Kommentarer
Postat av: Smsa Låna

Jag vet inte riktigt hur jag hittade din sida, men jag är glad att jag gjorde det :D. Prenumererar nu på din sida på BlogLovin'!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback