Köpenhamn - efteråt

Tre trevliga och behagliga dagar blev det. Lätt duggregn i några perioder under lördagen, men i övrigt ett behagligt väder.
Vi kollade EM-kvalet på TV på hotellrumet. Denna märkliga match, som svängde mellan briljans, tafatthet och skandal.
I 25 minuter spelade Sverige lysande för att sen tappa det mesta. Danmark gjorde en tapper och disciplinerad match, ja till den 89:e minuten, och förtjänade faktiskt 3-3-resultatet.
Sen sprack allt och roligansagan försvann och blev historia. Trist, kan man tycka, men inte helt oväntat.

Annars var det en skön helg, Mycken god mat, skönt väder till största delen och att gå på Ströget bland människor som flanerar i stället för stressar är en njutning i sig. Köpenhamn har en vänlig och avstressande atmosfär, åtminstone i de centrala delarna.

Sen är det rätt skönt med en flygresa, som bara tvingar en att sitta stilla och orörlig i ungefär en timme. Det är snabbt och enkelt att flyga, men själva resupplevelsen är ingen höjdare, speciellt när man inte har fönsterplats och ser något av den värld som passerar under en.

Sjusovaren och Rasse skötte sig väl och var dessutom ett trevligt sällskap och positiva till det mesta. De verkade också helt nöjda med den köpenhamnska maten. Restaurangen Il Ponte blev en gemensam favorit. En italiensk krog på en liten parallellgata till Ströget. Mycket bra mat, justa priser och en snabb, bra och vänlig service.
Vi kommer tilbaka!

Den enda besvikelsen var en indisk restaurang, där vi tog en lunchbuffé. Käket var i sig OK, men det var ett litet och begränsat utbud på rätter. Inget att återvända till!

Bappe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback