Prag - dag 1 24/7-07



En snabb och bra flygning med Czech Air. Utcheckningen går tämligen fort och vi tar en terminalminibuss direkt till Botel Racek. En båt, som gjutits fast vid Moldaus östra strand någon kilometer söder om centrum.
Ett trivsamt hotell med till 75-80% danska gäster. De tjeckiska bartendrarna kan en del danska, en av dem riktigt mycket!
Installeringen går smärtfritt. Vi köper ett flerdagarskort till de allmänna kommunikationerna och åker in till centrum. Promenerar en stund för att re-/orientera oss. Mycket folk ute, men ingen stress. Vi äter på en liten lokalkrog. Gott, trevligt och prisvärt. Vi gör också ett snabbesök på U Fleku, som känns som en blandning av Bayersk ölhall och rena turistfällan. Tysk dragspelsmusik, stimmigt och stökigt. Fast vi får nog återkomma ändå, deras självbrygda svarta öl måste drickas!
Spårvagn tillbaks till hotellet, en irish coffee och sedan dags för en nattsömn. Sängarna är OK men täckena skule kunna användas av brottare som behöver snabbanta för att komma ner i viktklass på någon/några dar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback