Prag - dag 6, 30 juli (& dag 7, hemresa)

Sjusovaren kommer ovanligt tidigt till frukost denna dag. Inte så konstigt, han ska packa och tömma rummet eftersom han åker hem idag. En snabbtur till stan och en rejäl lunch ska vi hinna med innan han tar den förbeställda flygtaxin till flygplatsen.

De övergivna föräldrarna tröstar sig efter hans avfärd med en promenad över floden och på en av öarna på västsidan. Vi går in på ett museum med bland annat en Andy Warhol-utställning. Ingen höjdare, men jag är ganska kallsinnig till Warhol. Det största  hos honom var egot!

Vi går in på en fantastisk liten vinstuga och testar några tjeckiska vita viner. Det regnar en del danna dag och kväll. Vi sitter ute i en lövhydda, som inte börjar släppa igenom något regn förrän efter så där 45 minuter. Då går vi in.
Vi tar sen spårvagn längre in i väststan. tittar på Staropramenbryggeriet och går i duggregnet eb bit innan vi hittar en, återigen, trevlig krog med god och prisvärd meny.

Nästa morgon är det vår tur att packa, lämna rummet och göra ett sista besök i centrum och en sista tjeckisk måltid för den här gången.

Jag återkommer med specifika bloggar om några platser och upplevelser.

Natt vid Moldaus strand
mörkret vaggas av vågskvalp
stilla och rofyllt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback