Postutdelning eller grannsamarbete?

Något har hänt de senaste åren. Den post som tidigare levererades i vår brevlåda var, med mycket få undantag, ställda till någon i familjen. Under de senaste 1-2 åren har vi sett en förändring. Upp till 6-7 brev i veckan stoppas ner hos oss, som av adressat att döma ska till någon annan på gården. Detta drabbar upenbarligen även andra grannar. Det finns i alla fall inget som tyder på att de extraknäcker som brevbärare på, ofta, udda kvällstid!

Något har altså hänt. Det sker med en regelbundenhet, som tvingar en att fundera. Ofta har den felaktiga postens adressat visserligen ett par-tre bokstäver gemensamt med vårt efternamn men det är ingen absolut regel. Är det så att posten sorteras på ackord, så att mot slutet av en arbetstimme märker den anställde " shit, nu ligger jag efter" och så läser man de tre inledande bokstäverna i namn och gatuadress och chansar lite?
Nej, så kan det ju inte vara.
Motiven måste ligga djupare än så. Kanske har ett icke offentligt beslut kommit från styreksen:
" På grund av den bristande socialisering, som ökat markant i många bostadsområden, ser vi det som en del i vår uppgift att stimulera grannkontakter och samarbete. I fortsättningen ska således 4-7% av utdelad post läggas i någon annans, helst närboende, brevlåda, för att underlätta nytt kontaktskapande och på sikt öka trivseln i grannskapet. För att detta ska lyckas måste naturligtvis grannar inte bara direkt kunna byta post med varandra utan kontaktytorna bör utökas. Feldistribuerade brev ska därför fördelas på olika grannbrevlådor i lagom omfattning. Detta direktiv gäller tills vi kunnat se en tydlig ökning av spontana sociala kontakter i de olika postutdelningsområdena. Vi kommer, när detta uppnåtts att meddela att aktionen är över och ni kan återgå till normal sortering"

Jag vet inte om detta är absolut sant. Det kan ju vara ett ingripande från högre makter. Gudarnas intervention eller de underjordiska makternas. I så fall får man inte svaret förrän i en senare och förmodligen brevlös tillvaro.

Fast jag tror nog på ett klart och entydigt styrelsebeslut. Hur många styrelsebeslut har inte lett till ännu större förvirring och besynnerliga konsekvenser?

Skulle Posten nu lyckas i sin strävan och gemensamma gårds- och grillfester blir allt mer vanliga i våra hyreshusområden, så visa er tacksamhet - bjud in era lokala postutdelare till grillfesten. Utan dem satt ni inte där!


Amor var ju först
att skjuta kärlekspilar
nu kan vi mejla

Kommentarer
Postat av: sjusovaren

Eller så är det lättja som är förklaringen? Någonting som jag är expert på, förövrigt.

2007-04-25 @ 21:16:22
Postat av: cissi1968

asakul pappsen :)

2007-04-26 @ 12:47:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback