Påsksmällar och löskokta ägg

Smäll och smäll... Kalmar FF:s seger var väl ingen smäll precis utan berodde väl mest på att AIK varken fick vitan eller gulan att ens stelna.
Fjolårsspelet var som bortblåst. Överraskande, inte minst med tanke på hur det sett ut under försäsongen. Danne Örlund hade inte mycket att göra under matchen, men var vaken och alert och chanslös på målet.
Backlinjen var inte i närheten av förra årets lugn och säkerhet. Det känns lite oroväckande, men man kan kanske hoppas på premiärnerver. Men var fanns de lugna uppspelen och kortpassningarna tills någon högre upp gjort sig spelbar? Jimmy Tamandi, nu på "rätt" kant, var inte i närheten av sitt spel på fel sida förra året!
De två spelare som i det längsta försökte hitta spelmönstret var Wilton Figueiredo och Dulee Johnson, men när de inte fick någon assistans av medspelarna, gav de delvis också upp.
Det mest bekymmersamma var ändå knatspelet, eller snarare bristen på detta. Vare sig Kenny Pavey eller Mats Rubarth kom in i matchen överhuvudyaget och verkade mest söka positioner som inte fanns.
Bernt Hulsker och Wilton försökte och sökte positioner och ytor, men fann de sällan. Jag tycker fortfarande att de två tillsammans blir en för mycket. De behöver bägge ett kopliment av en snabb, rörlig och lite irrationell spelare och de kan inte ge det til varandra.
Bekymmersamt? Nej, egentligen inte. Kalmar kommer att vara med i toppstriden. Jag sade före matchen att det är två av seriens fyra bästa lag som möts och jag håller fast vid det, precis, som jag tippar att BP får ett Stockholmslag efter sig i sluttabellen.
Kanske öppnar Kalmarmatchen möjligheten för en startelva med Pierre Bengtsson, Alexander Gerndt och Gabi Özkan..... ja, varför inte Robert Åhman-Persson också! OK, inte så sannolikt, men ett steg närmare i alla fall.
Spelarna dinns där, även om det säkert blir en successiv inspelning.
Daniel Tjernström var trött, tom och besviken efter matchen. Det måste varit en mardrömspremiär för hans del. Det som är hans styrka, kampviljan och envetenheten, fick han aldrig chansen att visa upp.  Han sprang, slet och jobbade, men bollen var aldrig där.

Premiären klar, tjugofem omgångar återstår. Plus Svenska cupen och UEFA-cupen. Mycket fotboll blir det och kul kommer det också att bli!

Påsken är över
kvar finns de tomma skalen
och en fjädertuss

Bappe

Kommentarer
Postat av: madde

VAd fin bloggen har blivit nu bappe. Stilren och så.
Synd att det gick som det gick i måndags men nu lossnar det nog, Kalmar är ju svårslagna med det miifältet.
Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback