Första vårhelgen...

... har kommit och gått.
På lördagen blev jag "riktig" pensionär. Svärföräldrarna hade kommit från Karlstad och var här ett par dagar. Kerstin hade som vanligt läckert hembakt bröd och kaffebröd med sig. Mycket uppskattat av alla!
På lördagen var de och tittade på Emilias nys hem och verkade helt belåtna med vad de såg.
Jag var inte med utan åkte i stället till Ulriksdals IP för att se AIK och TPS, Åbo. Sista träningsmatchen före den allsvenska premiären.

Vi vann med 1-0 efter ett säkert men inte glänsande spel. Å andra sidan fick många spelare speltid i varierande grad. Trots spel och vinst var det en lite sur eftersmak, eftersom Khari Stephenson, efter en vårdslös och onödig tackling från Armand One, brör armen vid armbågen och blir borta ett antal månader. Trist!

Sen på söndagen var det dags för en ny flytt för en av döttrarna. Förrra gången den yngsta, nu den äldsta. Inte någon särskilt lång flytt, kanske 200 meter fågelvägen, men nu bor hon och Albin, äldsta barnbarnet, på samma gård som vi, bara två portar bort. Albin har sett fram emot det och det är kul att ha honom här.

Och snart är det påsk. En helg som under min uppväxt var lång och till stor del outsägligt trist. Påskaftonen gick väl an och på annandagen var åtminstone matinébiograferna i gång. Men långfredagen och påskdagen......! Tyst, stängt och dött. Även en sen påsk med hyfsat väder blev det inte ens fotbollsspel. Vi blev aldrig tillräckligt många. Helgen var oss övermäktig. Sekulariseringen har sina ljusa sidor. Ja, den har väl strängt taget bara ljusa sidor.

Har jobbat idag igen och sen två dagar till denna vecka. Snart har jag väl glömt hur det var att vara pensionär!

Om en vecka idag är det dags för Råsundapremiären. Ser fram emot det, inte minst nu när innebandysäsongen fick ett så snabbt och snöpligt slut!


En helt vanlig dag
nästan som alla andra
men solen glädjer

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback