Målen som aldrig kom.....

Kvällens match mot Häcken blev lite av en David-mot-Goliat-förställning. Häckens målvakt gjorde allt han kunde och förmodligen lite till! Men när Markus Jonsson fick chansen från straffpunkten hjälpte det inte!

Det var spelmässigt en bra match av AiK ned ett förkrossande spelövertag och 18  skott  mot 3, varav 9-1 på mål. Hade det varit på en vanlig träning hade övningen kallats "Anfall mot tt mål med fingerade motattacker!

Körde vi defensivt mot Elfsborg, så var det ultraoffensivt nu! Märkligt nog var det ändå tre mer defensivt inriktade spelare som var bäst i laget. Markus Jonsson, Jimmy Tamandi och Daniel Tjernström. Nära dessa låg Kenny Pavey, som vanligt, Mats Rubarth och Miran Burgic. Skillnaderna var inte stora och hela laget var bra.

Märkligt att se var de problem bägge lagen hade med det helt nyvattnade gräset. Kanske hade de vattnat (strax före matchen) med såpvatten. Tre Häckenspelare bytte skor under första halvlek medan AIK-arna stoiskt halkade vidare!

1-0-matcher brukar vara trista tiiställningar, men det var faktiskt inte den här! Anfallslusten och skottviljan var stor, men kanske inte helt distinkt. Det blir så ibland. Straffen, korrekt dömd när Rubarth fälldes, satte Markus Jonsson med sedvanligt kylig precision. Fem av fem möjliga hittills i år. Han har inte missat en straff i en tävlingsmatch, i alla fall som senior. Och det får gärna dröja. Nog borde han prövas på den illa besatta positionen i landslaget.

Upp emot 16000 på läktaren! Det är väl ungefäe den publik som annars ser Häcken under en säsong. Starkt av dem att inte bli mer skärrade än de verkade vara. Kanske var det rent av kul för dem att se så mycket folk. Lite pinsamt att det på "deras" läktarsektion inte fanns en enda supporter/åskådare! Jag kan inte minnas att det hänt förut. OK, en dryg handfull ibland, men helt öde? Norra insåg också det meningslösa i att köra "Varför sjunger inte ni..." och avstod från den.

Bappe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback