Härlig sensommarkväll på Råsunda

Jag har skrivit om matchen på www.aik.se. Så här är bara några personliga kommentarer i övrigt, så här dagen efter.

De två Nickarna (Sandberg och Carlsson) var återförenade igen. Det var ett slag sen. Som matchen såg ut, fick de tidvis en otacksam roll, med litet konkret jobb. Ett slags standby. Inte lätt, men de klarade det utmärkt. Nirre Sandberg tog chansen en gång och gick til en offensiv attack, vann mycket mark inan han valde att passa en medspelare i stället för att fortsätta. Snyggt!
Hela backlinjen var annars formidabel i går. Jimmmy Tamandi har bara blivit bättre under säsongens gång. Han har visat prov på ett spel, jag inte visste fanns i honom. Självförtroende kan göra underverk både för individer och ett lag.

Bägge klackarna var bra i går, orkade hålla i gång i stort sett hela matchen. Och det var imponerande att höra Djurgårdsklacken stödja den egna klubben, även när nederlaget måste känts definitivt. Det är klubbkänsla och stöd! AIK-klacken behövde aldrig visa upp den sidan i går, men har gjort det tidigare under säsongen. Hammarby nästa, eller..?

Hammarby, ja. Det är snart dags för ett nytt Råsundaderby. Och visst finns det en del osäkra vibbar inför det och Hammarbyklacken. Förhoppningsvis har den, dyrt, lärt sig något, precis som vår fick göra för två år sen.

Tjerna, som för något/några år sen, till delar,  var en publik hackkyckling, har välförtjänt (åter-)erövrat sin hemmapublik. Han är ständigt överallt och för min del var resultatet igår närmast perfekt, med Tjerna som derbyhjälte och segerskytt.. Fast jag tror att han själv är den första att erkänna att hans roll inte blir svårare att klara med det stöd han fick från Dulee, Pavey och, i går, Moa. Även en evighetsmaskin behöver korta uppladdningsperioder!

Hösten har startat sin erövring. Höstens färger brukar vara gulrött. I år kan det bli mera svartgult!

Bappe

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback