Hammarby vann klart och spräckte hemmasviten

Det stod 0-1 efter lite drygt 3 minuters spel. Knappt en halvtimme senare gjorde gästerna 0-2 och förlusten var ett faktum.Hammarby var närmare både 1 och 2 mål till än vi till en reducering.

Hammarby startade i ett tempo furioso med extremt hög press på våra bollhållare, det såg tidvis ut nästan som ett man-mot-manspel

över hela arenan och vi lyckades aldrig riktigt ta oss ur det greppet. Spelarna tycktes alltmer förvirrade och resultatet blev ett antal ganska enkla felpassningar på mittfältet. Hammarbys aggressivitet ledde till tre gula kort under de första knappa elva minuterna. Det kunde blivit fler, men det blev kanske för mycket för domaren med den starten för under resten av matchen presterade han ett antal tämligen märkliga domslut eller brist på domslut. Det ska dock sägas att detta inte på något sätt påverkade resultatet, det gjorde Hammarby helt själva och rättvist!

Vi vann visserligen knappt hörnstatistiken och hade ett något större bollinnehav, men avslutsstatistiken (8-20, 2-12 på mål) ger en obehagligt rättvis bild av matchen. I den första halvleken hade vi inte ett avslut på mål (totalt 2 avslut!)

Den andra halvleken blev något bättre ur svartgul synpunkt, men bra blev det inte. Bernt Hulsker hade en nick i stolpen, det var allt.

Det är svårt att ge individuell kritik i en match som framför allt var en kollektiv förvirring och brist på förmåga att ta sig ur en chocköppning och en systematisk blockering av vårt normala spel. De spelare som närmast kom upp i normal spelstandard var nog Jimmy Tamandi, Nicklas Carlsson, Kenny Pavey och Mattias Moström, när han bytte av Pavey efter dennes skada. Även Daniel Mendes gjorde en positiv insats i sitt inhopp.

Både Rikard Norling och Nebojsa Novakovic insåg detta och ser det som en utmaning. Det ska inte få hända igen.

Spelarna gav ett mer chockat och revanschsuget än nedslaget intryck efter matchen. Vi är tvåa i serien och vi är med i toppstriden. Kvällens match kommer att analyseras. Vi ska inte låta oss bli handfallet överrumplade igen!

Hammarby är årets bästa derbylag i Sockholm förresten. 2 vunna, 1 oavgjord och en förlust, vi har 2 vunna och 2 förlorade, DIF har 1 vunnen, 1 oavgjord och 2 förluster. Nästa år kan antalet derbyn utökas!