Hallby för svåra i premiären

I 10 minuter såg det lovande ut. Då ledde AIK med 3-2 och hade haft initiativet i matchen så långt. Sedan höjde Hallby tempot, fick till distinkta avslut och deras målvakt gjorde flera lysande räddningar. Tyvärr var också våra avslut alltför lättlsäta och väntade
Under den följande 10-minuters perioden gick Hallby upp till en tremålsledning, 5-8. Visserligen avslutade vi bra och låg i halvtid bara under med 7-9, men känslan var ändå att tåget hade gått.

Även i den andra halvlekens inledande 10 minuter höll vi jämna steg. Det stod då 10-12. Återigen ökade Hallby tempo och tryck och drog sen ifrån till som mest en 7-målsledning, 15-22. Tack vare en viljeinsats kunde vi sen putsa siffrorna till 17-22.

Det kändes som om matchen kom lite för tidigt för oss. Hallby är ett bra lag och kanske favort till seriesegern. Vi har ett delvis nytt lag och ett till delar nytt spelsystem. Vi är på ätt väg, men vi är inte riktigt framme än. Det som gladde mest var att vi bättre utnyttjade planens bredd och kanterna, men vi blev alltför stressade till för enkla avslut. De nya kantspelarna Niklas Engdahl och Stefan Sjöstedt fick dock visa prov på bra spelförmåga och riktigt giftiga avslut, men totalt sett, kom avsluten sent och blev för lättgenomskådliga.
Det finns mycketn vilja och kämpakraft i laget, men Micke Alfvéns frånvaro denna afton blev alltför märkbar. Hallbys effektivt agressiva försvar hade blivit mer sårbart med Mickes tyngd.

Positivt var också att Engdahl, Sjöstedt och Johan Nykvist fick näta i sin debutmatch. Det kommer att komma mera! Johan Pertén visade prov på både spelglädje och kompetens, när han nu inte bara behövde stångas inne på linjen.
Hallby var numret större denna kväll, men den som fick dem att växa var nog målvakten, som gjorde några grymma räddningar och dessutom fick alltför många lättlästa avslut att ta hand om.

Kanske hade det varit bättre för oss att möta Hallby med några tävlingsmatcher bakom oss. Nu gäller det att lägga den här matchen till historien och lits på att vi kan. Spelmässigt var det en godkänd seriestart, men det gäller att ta hand om och förvalta chanserna också. Minuskvot på straffar är inte riktigt godkänt!