Prag - till att börja med

Det blev inte någon löpande rapportering. Internetcaféerna var få och inte särskilt välutrustade, så vi insåg att varje blogg skulle ta alltför mycket tid från direkta upplevelser. Vi får hitta en annan lösning nästa gång.

Vi kom fram till Prag strax efter 10 på måndagsmorgonen. Incheckningen gick snabbt och smidigt. Vi hittade också en bankomat nästan omgående i ankomsthallen. Dessutom erbjöds vi taxi till hotellet och hämntning inför hemresan vid hotellet för knappt 300 SEK totalt! Vi slog till och det visade sig fungera utomordentligt i bägge riktningarna. (Lite överraskade blev vi nästan när taxin vid hemresan var helt punktlig, ja, tom en minut tidig!)

Incheckningen på Botel Racek gick snabbt och problemfritt. Vi kände oss välkomna från början och känslan skulle aldrig förändras. Vi passade också på att köpa en del biljetter till transportmedlen eftersom vi tänkte åka en hel del med spårvagn och också med tunnelbanan. Kollektivtrafiken funkar utomordentligt. Stor turtäthet på i alla fall de flesta linjer och billigt dessutom. Runt tre kronor för en resa, oavsett avstånd. Andra dagen köpte vi 24-timmarskort - också mycket prisvärt.

Att åka spårvagn är ett utomordentligt bra sätt att se, upptäcka och orientera sig i en ny stad. Vi åkte under vistelsen spårvagn till flera ändhållplatser på olika linjer. Det var faktiskt guld värt.

Vi återkommer med fler synpunkter och upplevelser från Prag.

Bappe (och Topa)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback