Härligt handbollslirare

Solnahallen i går blev en roligare upplevelse än under torsdagskvällen. Efter en formidabel urladdning de första tjugo minuterna mot Mantorp började man nästan tro att det redan var klart. Men sedan drog det ihop sii under de sista tio och första tio minuterna av de bägge halvlekarna. Helt plötsligt hade AIK:s ledning krympt till 1 mål! De svartgula lät sig inte nedslås utan tog på nytt tag i sitt spel, ökade tempot och gjorde under en intensiv period 5-0 och sen orkade inte Mantorp ta sig in i matchen igen. Vi har visserligen en match kvar och konkurrenterna om den Allsvenska platsen, Mitt-Dalarna två, men med den överlägset bättre målskillnad vi har, ska de inte kunna komma ifatt och förbi. Dessutom räcker det faktiskt med en poäng i sista matchen, borta mot Tyresö.

Daniel Leo var tidvis glimrande i matchen, hans bollskicklighet, rörelseförmåga och lekfullhet är kul att se. Men det var främst laget som vann matchen. Utom under ett par korta perioder mitt i matchen, spelade man som ett kollektiv, och ett bollskickligt sådant, både offensivt och defensivt.
Man kunde också se att det är lite av ett generationsskifte på gång. OK, Martin Andersson sänker ju inte medelåldern,  men ibland behövs en ålderman. Johan Nykvist, sparades, skadad?, han är annars en favorit, lite för snabb i besluten ibland, men en riktig lirare. Annars är väl Thomas Hagman årets glada överraskning. När han nu fått längre och mer regelbunden speltid, har han verkligen tagit chansen. Hans insatser har varit avgörande för ett antal av våra poäng. Kul - både för Hagman och oss svartgula entusiaster.

Nästa begivenhet i Solnahallen är på torsdag, men först ska Tibblehallen besökas i kväll. Vinst där är ett måste! Läser Edgars uttalande på hemsidan och det känns öite lugnare nu. Han brukar inte sprida glädjelöften i onödan!
En lugn och saklig kille utan onödiga överord.

Ska också försöka klämma in ett besök på Skytteholm på onsdag för att titta på de argentiska juiorer som ska provspela, fast då i Väsbys dräkt.

Medan jag skriver det ösregnar det utanför fönstret i Stadshagen. Regnet övergår tidvis till snöblandat regn. Fotbollsväder? Nej men på onsdag ska det bli så!